3 ks | česnek | |
3 lžíce | máslo | |
1 ks | cibule | |
1-2 ks | rajče | |
400 g | kachní játra | |
2 ks | celozrnná bageta | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
salát listový | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
čerstvě mletý černý pepř |
Kachní játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a opepříme. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Oloupaný česnek utřeme se solí a pepřem a umícháme s máslem dohladka. Celozrnné bagety podélně rozkrojíme a potřeme česnekovým máslem. Salát očistíme a rajče nakrájíme na tenké plátky. Troubu předehřejeme na 220 °C. Na oleji orestujeme cibulku do hněda. Poté ji vyndáme a na výpeku opečeme kousky jater dozlatova. Opečená játra osolíme, zakryjeme a odložíme stranou. Mezitím vložíme do trouby bagety potřené ochuceným máslem a vše krátce rozpečeme. Jakmile se máslo rozpustí, bagety vyjmeme, poklademe opečenými játry a smaženou cibulkou, listy salátu a nakrájeným rajčetem. Vše zakryjeme druhou polovinou ochucené bagety a ihned podáváme. Restovaná kachní játra s cibulkou plněná v ochucené česnekové bagetě se salátem a rajčetem podáváme jako výbornou teplou svačinu.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena