150 g | majonéza | |
1 svazek | ředkvičky | |
3-4 lžíce | podmáslí | |
1 ks | šalotka | |
200 g | krůtí šunka | |
12 ks | křepelčí vejce | |
1 balení | směs listových salátů | |
1 hrst | medvědí česnek | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
Křepelčí vajíčka uvaříme v osolené vodě s přídavkem octa natvrdo a oloupeme. Doba varu je přibližně 3 minuty. Ředkvičky omyjeme a nasekáme na nudličky, nebo je nastrouháme nahrubo a osolíme. Krůtí šunku nakrájíme na jemné kousky. Medvědí česnek nasekáme najemno. Šalotku nakrájíme nadrobno.
V míse rozšleháme majonézu s podmáslím, osolíme, opepříme a vmícháme šalotku, nasekaný medvědí česnek, šunku a ředkvičky, které předem vymačkáme a zbavíme výluhu. Salát podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Směs listových salátu rozdělíme do misek, do středu každé navršíme ředkvičkový salát, který poklademe vařeným křepelčími vejci a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou opečené toasty. Salát můžeme podávat jako předkrm a také jako lehkou večeři.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Ředkvičky v jarním jídelníčku: Víte, že se hodí i k tepelné úpravě?
První ředkvičky vyhlížíme stejně nedočkavě jako samotné jaro, pochutnají si na nich děti i dospělí. Plátky čerstvých ředkviček obvykle zdobíme namazané chleby a chlebíčky, připravujeme z nich chutné pomazánky a přidáváme je do mnoha druhů salátů. Ale hodí se i pro tepelnou úpravu na spoustu způsobů. Svou barvou působí velmi atraktivně a jejich chuť dodá pokrmům ten správný říz.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena