3 ks | jarní cibulka (bílá část) | |
3 svazky | ředkvičky | |
3 kostky | žervé | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
50-80 ml | kvalitní majonéza | |
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
pažitka nasekaná |
Jarní cibulku očistíme a bílou část nasekáme najemno. Očistěné ředkvičky nastrouháme na jemném struhadle a poté je v plátěném ubrousku vymačkáme, aby se zbavily veškeré tekutiny.
V míse promícháme žervé (použijeme balení v kostce o váze 100g) s nasekanou jarní cibulkou a nakonec vmícháme strouhané ředkvičky. Pomazánku podle chuti osolíme, opepříme a zjemníme majonézou.
Ředkvičkovou pomazánku rozdělíme do misek, ozdobíme plátkem ředkvičky a nasekanou pažitkou nebo čerstvou řeřichou. Vhodnou přílohou jsou opečené toasty, pitta placky nebo tmavý chléb.
Ředkvičky - nenápadné zeleninové kuličky plné vitamínů
Ředkvičky se dají pěstovat ve sklenících po celý rok, lze si je i po celý rok zakoupit. Ale na jaře stejně chutnají nejlépe. Při nákupu by měla ředkvička mít svěží a zelené drobné listy, pevné a šťavnaté bulvičky.
Tip na výborný oběd bez masa: Brokolicové placky s tofu krok za krokem
Rychlé a snadné veganské brokolicové placky s uzeným tofu. Jejich báječnou chutí budete překvapeni!
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena