2 ks | vejce | |
2 lžíce | máslo | |
15 dkg | ředkvičky | |
1.5 l | voda | |
5 dkg | eidam | |
1 lžíce | polohrubá mouka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
zelená petrželka | ||
2 kostky | bujón |
1. Ředkvičky oloupeme (nemusíme) a nakrájíme na kostičky, které osmažíme na 2 - 3 lžících másla asi 3 minuty. Přidáme 1 lžíci polohrubé mouky a smažíme dále do světlého zrůžovění. Potom vmícháme rozšlehaná vejce a usmažíme jako míchaná vajíčka.
2. Zalijeme 1,5 litrem vody a vaříme asi 10 minut. V polévce necháme rozpustit 2 bujóny (ideálně nahradíme vývarem), přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a nakrájenou zelenou petrželku nebo pažitku.
3. Ředkvičkovou polévku s vejci podáváme na oběd. S osmaženou houskou a uzeninou je skvělá na večeři.
Ilustrační foto: Shutterstock.com
Vaječná omeleta s bramborem a ředkví
(doba přípravy 25 min)
Ředkvičky - nenápadné zeleninové kuličky plné vitamínů
Ředkvičky se dají pěstovat ve sklenících po celý rok, lze si je i po celý rok zakoupit. Ale na jaře stejně chutnají nejlépe. Při nákupu by měla ředkvička mít svěží a zelené drobné listy, pevné a šťavnaté bulvičky.
Autor:JanaB
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena