sůl | ||
pažitka | ||
2 svazky | ředkvičky | |
1 ks | Masox | |
5 lžic | polohrubá mouka | |
polévkové koření |
Ředkvičky omyjeme a bez loupání je nakrájíme na kolečka nebo větší kostičky. Do hrnce nalijeme litr vody, přidáme kostku masoxu nebo jiného bujonu a přidáme ředkvičky. Polévku přivedeme k varu a vaříme asi 10 - 15 minut, dokud ředkvičky nezměknou.
Mezitím v troše vody rozmícháme mouku. Když jsou ředkvičky měkké, polévku zahustíme, podle chuti okořeníme polévkovým kořením a necháme ještě asi 5 minut provařit kvůli mouce. Polévku můžeme zjemnit lžící másla nebo smetanou.
Hotovou polévku zdobíme pažitkou.
Autor:milusin
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena