Na tyto kuličky se nejlépe zužitkují přebytečné odkroje z dortu nebo jiného moučníku, avšak je možné si upéci rychlý korpus i zvlášť, například v dortové formě nebo malém pekáčku.
Rozehřejeme si troubu na 170 °C a připravíme si těsto. Oddělíme žloutky od bílků a bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha. V jiné misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo, mléko, opět zašleháme a poté postupně zašleháme i mouku smíchanou s kypřícím práškem. Pokud chceme mít těsto zabarvené, přidáváme postupně do směsi také potravinářské barvivo, až do požadované sytosti zabarvení. Nakonec po částech vmícháme ušlehaný sníh.
Menší formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto nalijeme do formy, zarovnáme a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C.
Propečenost těsta ověříme zapíchnutím špejle do moučníku. Pokud ji vytáhneme bez ulpívajícího těsta, vyndáme moučník z trouby.
Po vychladnutí nalámeme do mixeru a rozdrtíme na drobky.
Drobky smícháme s rozpuštěným máslem, které přidáváme po lžících podle potřeby (můžeme přidat i lžíci rumu) jen tak, aby se z těsta daly tvořit kuličky. Přidáme zhruba stejné množství rozdrcených kakaových sušenek s bílou náplní, smícháme a tvoříme kuličky.
Red Velvet kuličky s čokoládou dáme vychladit do lednice alespoň na hodinu, poté je polijeme v rozpuštěné 70% čokoládě, můžeme ozdobit sušenými malinami a necháme znovu vychladit.
Vychlazené Red Velvet kuličky podáváme například ke kávě jako dezert.