Mouku dvakrát prosejeme a pak ji smícháme s kukuřičným škrobem a směs ještě jednou prosejeme. Změklý tuk na pečení vyšleháme do pěny, pak do něj postupně přisypáváme prosátý cukr a šleháme, až bude pěna hladká a nadýchaná, pak vmícháme vejce.
V další misce obarvíme podmáslí, jeho barva by měla být opravdu hodně výrazná, při pečení trochu zesvětlá.
V jiné velké míse si smícháme mouku se škrobem, kakaem, vanilkovým cukrem, kypřicím práškem a solí vytvoříme sypkou směs, kterou pak střídavě zašleháváme s obarveným podmáslím do těsta, vždy končíme moučnou směsí. V hrnku smícháme jedlou sodu s octem a vzniklou pěnu rychle vmícháme do těsta.
Papírové košíčky ihned naplníme do tří čtvrtin těstem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C. Upečené košíčky necháme ještě 5 minut v pečicím plechu nebo košíčcích a pak je vyndáme a necháme zcela vychladnout.
Na krém vyšleháme změklý tuk do hladké nadýchané pěny a postupně do ní přidáváme prosátý moučkový cukr a nakonec krémový sýr.
Upečené košíčky ozdobíme smetanovým krémem a jahodami. Red Velvet podáváme jako lahodný dezert, který lahodí oku.