4 ks | rajčata | |
200 g | sýr feta | |
1 ks | okurka | |
80 ml | olivový olej | |
1 hrst | zelené olivy | |
2 ks | paprika zelená | |
1-2 ks | červená cibule | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
oregano | ||
ocet balsamico | ||
mletý pepř |
Rajčata, papriku a okurku omyjeme, vše nakrájíme na větší kusy. Menší papričky můžeme nechat i celé. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Sýr feta nakrájíme na hrubé plátky. Zeleninu vsypeme do mísy a promícháme, případně ji rozdělíme přímo do talířů na jednotlivé porce. V mističce smícháme olivový olej, ocet balsamico, sůl, oregano a pepř. Zeleninu ochutíme zálivkou, přidáme olivy (používám s peckami) a sýr feta. Řecký salát se sýrem feta podáváme ihned po přípravě, musí zůstat čerstvý!
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Je vám horko? Objevte řecké frappé!
Připravili jsme další článek ve spolupráci s panem Cuketkou. Tentokráte se dozvíme špetku historie o řeckém frappé a také Cuketkovu osobitou přípravu tohoto nápoje.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena