5 stroužků | česnek | |
1 ks | lilek | |
1 lžíce | citronová šťáva | |
3 lžíce | panenský olivový olej | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
1 svazeček | sekaná petržel | |
0.5 ks | paprika červená |
Troubu předehřejeme na 200 °C. Velká lilek a česnek rozložíme na plech či pekáček, pokapeme olivovým olejem a pečeme 20 minut. Poté lilek vydlabeme lžíci a spolu s opečeným česnekem jej umixujeme dohladka. Přidáme citronovou šťávu, olivový olej a ještě chvíli mixujeme. Je možné přidat i hrst sezamových semínek. Na závěr ochutíme solí a pepřem. Řecký lilkový salát - Melitzanosalata (pomazánku) můžeme navrch posypat nadrobno nakrájenou petrželkou a nasekanou červenou paprikou. Řecký lilkový salát - Melitzanosalata servírujeme s pečivem nebo s pita chlebem.
Videorecept: Zapečené lilky podle Anny
Další tip na úžasně jednoduchou a přesto zdravou večeři!
Autor:Amellia
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena