Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
Mezitím si nakrájíme olivy na půlky. Grapefruit oloupeme a rozebereme na dílky, které zbavíme blanky. Mátu opereme a natrháme.
Do uvařené rýže přidáme připravené olivy, grapefruit, mátu a promícháme.
Hotovou rýži ihned podáváme.
Samozřejmě,že titulek je jenom nadsázka.Jde o povedený román pana Johannese Maria Simmela,s názvem Nemusí být vždycky kaviár.Thomas Lieven,hlavní hrdina dílka,má svůj,velice originální a zároveň jednoduchý recept,jak připřavit dobrou rýži i v buši.Veliký hrnec vody,kvalitní dlouhozrnná rýže,sůl dle chuti.Přivést k varu,dle teploty a klimakterických podmínek/nadmořská výška,atd./,vařit 16 minut,ale spíš méně,a ochutnávat.Pak slít,přelít studenou vodou kvůli lepku,nechat tak,nebo přihřát,dle chuti,a užívat si. Ahoj.