těsto | ||
---|---|---|
2 ks | vejce | |
100 g | máslo | |
200 ml | mléko | |
300 g | rebarbora | |
1 lžička | skořice mletá | |
300 g | hladká mouka | |
1 lžička | kypřicí prášek do pečiva | |
150 g | třtinový cukr |
Nejprve předehřejeme troubu na 200 °C a vyložíme 12 silikonových forem na muffiny papírovými košíčky.
Rebarboru spolu s 50 g třtinového cukru vložíme do pekáčku a pečeme 10 minut doměkka. Poté ji necháme v cedníku důkladně okapat a vychladnout.
Do směsi hladké prosáté mouky, kypřicího prášku, skořice a 100 g cukru vmícháme rebarboru, promíchaná vejce, mléko a rozpuštěné zchladlé máslo. Hmotu rozdělíme do košíčků (plníme do 3/4), posypeme zbylým cukrem. Muffiny pečeme zhruba 25 - 30 minut.
Rebarborové muffiny se skořicí podáváme ke snidani nebo odpolední kávičce. Skvělé jsou i na svačinku do školy
Rebarborový speciál: Svěží závan do jarního jídelníčku
Rebarbora, nenápadná jarní zelenina s všestranným využitím. Chuť mladých a křehkých řapíků z rebarbory sice kromě kyselosti není příliš výrazná, ale kombinace se správným kořením a surovinami, se kterými jí to sluší, udělá zázraky. Vrhněte se na pečení rebarborových koláčů, kandování a přípravu marmelády.
Spojení chutí, které vás bude bavit: Upečte křehký rebarborový koláč s třešněmi
Recept na křehký koláč se sezónním ovocem, který vás naučíme opět krok za krokem.
Autor:Hamé
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena