směs | ||
---|---|---|
500 g | rakytník | |
500 ml | voda | |
250 g | želírovací cukr |
Nejvíc pracné je otrhávání bobulek rakytníku, proto je dobré otrhat větvičky s trsy bobulí a dát je celé zmrazit, což otrhávání usnadní. Bobulky poté povaříme několik minut ve vodě a po mírném vychladnutí rozmixujeme. Směs propasírujeme přes síto a zbavíme se zbytků slupek a semínek.
Propasírovanou tekutinu svaříme s želírovacím cukrem. Ještě vroucí sirup nalijeme do připravených čistých sklenic, pevně uzavřeme a otočíme dnem vzhůru, necháme takto až do vychladnutí.
Sirup z rakytníku se hodí především pro přípravu teplých nápojů, je skvělý jako prevence podzimních nachlazení a chřipek, posiluje imunitu a navíc skvěle chutná.
Posilte si imunitu díky rakytníku
Období chřipek a nachlazení nám s nižšími teplotami a nevlídným počasím nám pomalu, ale jistě, klepe na dveře. V našem videu Vám poradíme, jak si posílit imunitu, díky rakytníku. Vyzkoušejte sami.
Miluji květiny a rostliny. Ráda se dívám na rozkvetlou louku, na obsypaný ovocný strom, nebo na rozmanité okrasné keře. Ještě do nedávna jsem nevěděla, že okrasný keř se stříbřitými podlouhlými lístky a oranžovými bobulemi není jen pouhou ozdobnou rostlinou, ale velmi chutné, malé ovoce, které může významně a příznivě ovlivnit naše zdraví.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena