5 stroužků | česnek | |
1 hrst | petrželka | |
1 ks | cibule | |
1 lžička | rozmarýn | |
1 l | masový vývar | |
150 g | hovězí mleté maso | |
1 lžíce | škorobová moučka | |
50 g | strouhaný sýr | |
400 g | loupaná rajčata | |
100 g | vařené těstoviny orzo | |
podle chuti | ||
---|---|---|
cukr | ||
sůl | ||
chilli koření | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
olej | ||
na ozdobu | ||
baby rajčata |
1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Lístky rozmarýnu usekáme. Mleté maso osolíme, opepříme, ochutíme chilli kořením a promícháme se strouhaným sýrem. Spojíme s máčeným škrobem a necháme v chladu rozležet. Těstoviny uvaříme ve vařící vodě podle návodu na obalu.
2. Na oleji zvolna zpěníme cibulku a česnek. Potom vmícháme loupaná rajčata z konzervy, cukr, rozmarýn, ostatní koření a krátce podusíme. Zalijeme vývarem a polévku přivedeme k varu.
3. Z masové směsi mokrýma rukama tvarujeme malé kuličky, které vkládáme do polévky a zvolna povaříme asi 15 minut.
4. Horkou rajskou polévku s masovými nočky podle potřeby dochutíme a vmícháme usekanou petrželku. Na talíře rozdělíme těstoviny, na které položíme rozkrojené baby rajčátko a přelijeme hotovou polévkou.
Se zeleninou se dá při vaření kouzlit: Ty nejlepší recepty z čerstvých rajčat
Rajčata jsou v kuchyni zcela nepostradatelná. Pokud milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty, máme pro vás tipy na zpracování a výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát ve spoustě podob.
Děti je zbožňují! Špagety s rajčatovou omáčkou v 8 variacích
Mlsné jazýčky dětí umí být pěkné vybíravé! A maminky musí neustále vymýšlet, co dětem uvařit. Ovšem špagety, to je trefa do černého. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na špagety s "červenou omáčkou" a pokaždé trochu jinak.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena