Připravte si tradiční rajskou polévku s kapáním, která vás okouzlí svou bohatou chutí a vůní. Tento klasický recept spojuje jemnost rajčatového základu s lehkou zavářkou. Polévku můžete zjemnit nastrouhaným tvrdým sýrem nebo vyvážit její kyselost přidáním špetky cukru.
!TIP k přípravě rajské polévky
Čím zjemnit rajskou polévku? Můžeme do ní nasypat nastrouhaný tvrdý sýr, které polévku navíc skvěle dochutí. Čerstvá i konzervovaná rajčata snesou lžičku dvě cukru, stáhneme tak jejich kyselost.
Kouzlo jménem rajská polévka: Jak uvařit tu nejrychlejší, nejsladší, nejlepší?
Rajská polévka má zástupy skalních fanoušků, a to nejen u nás, ale po celém světě. Vaří se v mnoha různých podobách, s různými bylinkami, ale ten sladkokyselý rajčatový základ - ten zůstává všude stejný. Rajská polévka je dokonale jednoduchá, sytá a nekonečně variabilní lahůdka. Pojďte si s námi uvařit takovou, na kterou právě máte suroviny a chuť!
Mějte ve spíži trvanlivé zásoby. Konzervy se na rychlé vaření hodí vždycky
Konzervy jsou nedocenitelnou pomocí v každé kuchyni. Dlouho vydrží a dovedou vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny. Díky konzervám nemusíte hned běžet do obchodu, spolehlivě si totiž vystačíte se zásobami ve špajzu. Navíc na ně většinou ani nepotřebujete otvírák. Co můžete z konzerv snadno připravit?
Se zeleninou se dá při vaření kouzlit: Ty nejlepší recepty z čerstvých rajčat
Rajčata jsou v kuchyni zcela nepostradatelná. Pokud milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty, máme pro vás tipy na zpracování a výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát ve spoustě podob.
Autor:Moravanda
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena