V hrnci rozpálíme trochu oleje, vložíme celou cibuli pokrájenou na kostičky a zaprášíme trochou hladké mouky. Necháme osmažit dozlatova. K základu na rajskou omáčku přidáme oba protlaky, bobkový list, pepř, nové koření a skořici. Zalijeme vodou a rozšleháme kousky protlaku spojené s cibulí. Rajskou omáčku necháme vařit 10 minut. Z vody a hladké mouky si uděláme jíšku a za stálého míchání a vaření lijeme do omáčky přes cedník, abychom neměli v rajské hrudky. Potom omáčku přecedíme přes síto a odstraníme tak koření a bylinky. Moji rajskou omáčku můžeme podávat čistou nebo s osmaženým mletým masem. Z ochuceného mletého masa si můžeme udělat šištičky, které na pánvi opečeme. Poté je vložíme do rajské omáčky a chvíli povaříme. Rajskou omáčku se smaženým mletým masem podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Sezóna českých rajčat: Také zbožňujete domácí kečup a rajskou?
Rajčata jsou sice k dostání celoročně, ale nad krásně červená a voňavá rajčata z české úrody není, a v tuto dobu jsou pro naše tělo nejpřínosnější. Užijme si jejich sezónu, připravme si z nich výbornou rajčatovou polévku, omáčku, ale uchovejme si rajská jablíčka také na později - v podobě domácího rajčatového pyré či kečupu.
Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem
Poctivý babiččin recept na plněné papriky s voňavou rajskou omáčkou. Podle našeho FOTONÁVODU ho jistě zvládnou uvařit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. A jaká je to dobrota!
Autor:Kačenka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena