5 ks | rajče | |
5-6 lístků | bazalka | |
100 g | olivy | |
4 lžíce | olivový olej | |
1 hrst | čerstvý kopr | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
pepř |
1. Z natí kopru otrháme lístky a jemně je nasekáme. Drobně nasekáme i pár lístků bazalky (5 - 6 lístků). Bazalku dáváme pouze pro zpestření chuti, převládat by měla chuť kopru. Bylinky promícháme s olivovým olejem, solí a pepřem.
2. Omytá rajčata nakrájíme na plátky nebo na kousky, olivy na kolečka. Rajčata naskládáme do misky, posypeme olivami a přelijeme bylinkami s olejem. Před podáváním necháme chvíli v chladu uležet.
3. Rajčatový salát s koprem můžeme podávat jako lehkou večeři, samostatně s bílým pečivem nebo jako zeleninový předkrm k hlavnímu jídlu.
Veganské plněné papriky s rajčatovou omáčkou krok za krokem
Tip na vydatný veganský oběd na způsob oblíbené české klasiky, který vás naučíme krok za krokem. Na recept budeme potřebovat jen pár surovin a základem je samozřejmě zelenina, rýže a tofu.
Pochutnejte si na těch nejlepších receptech z rajčat
Milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty? Vybrali jsme pro vás výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát jak v čerstvé podobě, tak zapečená, v podobě omáček, polévek, chuťovek a netradičně i v pomazánce.
Recept na šopský salát krok za krokem
Původní bulharský recept na šopský salát je velmi jednoduchý. Základ v podobě rajčete, papriky, okurky a balkánského sýru můžeme doplnit o černé olivy, výsledek nikdy nezklame.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena