4 stroužky | česnek | |
4 ks | paprika | |
7-8 ks | rajčata | |
2 lžíce | olivový olej | |
1 kelímek | zakysaná smetana | |
1 svazek | jarní cibulka | |
1 lžíce | rajčatové pesto | |
3 lžíce | sušené lahůdkové droždí | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý barevný pepř | ||
sušená bazalka | ||
chia semínka |
1. Svazek jarní cibulky očistíme a bílou část nasekáme na hrubo. Česnek oloupeme. Rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtky. Pokud by nám vadily slupky ve výsledné polévce, můžeme rajčata předem spařit a oloupat, ale já dávám i se slupkou. Totéž platí u paprik. Já použila papriky zelené, ale skvělé jsou i kapie. V hrnci rozehřejeme olivový olej, vsypeme cibulku a asi 2 minuty za občasného míchání restujeme. Poté přidáme česnek, krátce orestujeme, aby nezhořkl, přisypeme rajčata, papriku, sůl, pepř, bazalku a zalijeme vodou jen pár centimetrů nad zeleninu. Vaříme asi 15 minut.
2. Poté polévku rozmixujeme. Přidáme sušené lahůdkové droždí na dochucení, krémovitou zakysanou smetanu, lžíci pesta a znovu promixujeme. Rajčatovo-paprikový krém dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.
3. Rajčatovo-paprikový krém můžeme dozdobit chia semínky a čerstvou bazalkou, případně doplnit krutony.
Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém
Nastává ten pravý čas, kdy papriky ve velkém zařazujeme do jídelníčku, začínají totiž okupovat naše zahrádky. Pokud nemáme vlastní zdroj, využijeme sezóny, protože jejich cena v obchodech v těchto dnech mírně klesá. Co všechno lze z paprik připravit?
Recept na krém z pečených paprik krok za krokem
Recept na výbornou polévku z pečených paprik. Chuťově lahodný krém skvěle doplní sýr brynza a na pikantnosti získá díky čerstvě mletému barevnému pepři. Rozhodně stojí za vyzkoušení!
Veganské plněné papriky s rajčatovou omáčkou krok za krokem
Tip na vydatný veganský oběd na způsob oblíbené české klasiky, který vás naučíme krok za krokem. Na recept budeme potřebovat jen pár surovin a základem je samozřejmě zelenina, rýže a tofu.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena