400 g | rajčata | |
3 lžíce | majonéza | |
100 ml | kefír | |
250 ml | zakysaná smetana | |
3 ks | jarní cibulka s natí | |
400 g | okurka salátová | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
Omytá rajčata a okurky nakrájíme na stejnoměrné kousky ve velikosti sousta a vložíme do mísy. Zeleninu osolíme, opeříme a necháme asi 10 minut odstát. Jarní cibulku i s natí nasekáme na jemná kolečka a vmícháme do mísy k zelenině. Zakysanou smetanu spolu s kefírem a majonézou našleháme do pěny a nalijeme na směs rajčat s okurkou a jarní cibulkou. Salát promícháme, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme. Rajčatovo-okurkový salát se smetanovou zálivkou rozdělíme do misek a můžeme servírovat jako přílohu k různým pokrmům, ale klidně i jen tak samostatně s čerstvým pečivem nebo toasty.
Sterilované okurky Richarda Nováka
(doba přípravy 45 min)
S Michalem Nikodemem a Honzou Kuželkou se naučíme, jak připravit osvěžující letní okurkový nápoj. Tentokrát vtipného Honzu nepotěšíme, protože nebudeme potřebovat žádný alkohol.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena