300 g | špagety | |
směs | ||
---|---|---|
1 ks | uzené tofu | |
1 ks | mrkev strouhana nadrobno | |
2 stroužky | česnek prolisovaný | |
2 lžíce | cizrnová mouka | |
1 snítka | petrželka | |
2 lžíce | sezamová semínka | |
omáčka | ||
200 g | žampiony | |
400 g | rajčata (pasírovaná nebo krájená loupaná) | |
3 stroužky | česnek | |
1 ks | cibule | |
2 lžíce | olej | |
1 lžička | pepř a sůl |
Nejdříve si připravíme omáčku. Na pánvi na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a necháme chvilku zesklovatět. Přidáme očištěné a nakrájené žampiony a restujeme do zezlátnutí. Poté zalijeme konzervou sekaných rajčat a vaříme zhruba 15 minut. Poté osolíme, opepříme a stáhneme z pánve.
Následně si připravíme kuličky z tofu. Uzené tofu nakrájíme na menší kousky a tyčovým mixérem rozmixujeme dojemna. Mrkev očistíme, nastrouháme na drobno a přidáme k uzenému tofu, následně přidáme prolisovaný česnek a cizrnovou mouku. Tuto směs pořádně promícháme, aby se spojily všechny ingredience. Z této směsi pomocí mokrých rukou tvarujeme kuličky, které následně obalíme v sezamových semínkách. Připravené kuličky smažíme na oleji ze všech stran.
Špagety uvaříme podle návodu a po uvaření je smícháme s hotovou omáčkou. Hotové těstoviny podáváme s tofu kuličkami a posypané bazalkou nebo jinými bylinkami.
Tip na výborný oběd bez masa: Brokolicové placky s tofu krok za krokem
Rychlé a snadné veganské brokolicové placky s uzeným tofu. Jejich báječnou chutí budete překvapeni!
Videorecept: Chorizo orzotto - rychlá veganská bašta
Rychlé, chutné, zdravé a veganské, takové je chorizo orzotto podle dnešního videoreceptu. Zaručujeme, že na tenhle pokrm utáhnete i masožravce a všechny milovníky italské kuchyně!
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena