Připravíme si těstoviny, které uvaříme v osolené vodě doplněné trochou oleje, aby se nám příliš nelepily. Vaříme asi 10 - 12 minut, scedíme a necháme okapat. Těstoviny penne uchováváme v teple.
Již během vaření si připravíme rajčatovou omáčku. V menším hrnci smícháme rajčatový protlak, který zředíme vodou, vmícháme koření Pasta Carbonare. Trochu prohřejeme, přimícháme majoránku, oregano a nakonec bazalku, kořením nešetříme, přebije nám nasládlou chuť protlaku. Nevaříme. Necháme ji mírně zchladnout a po lžících vmícháme smetanu, která nám omáčku krásně zjemní.
Mozzarellu necháme okapat, nálev slijeme a sýr nakrájíme na větší kousky.
Na talíř rozdělíme porce těstovin, polijeme omáčkou a ozdobíme mozzarellou, kterou ozdobíme špetkou sušené bazalky. Podáváme teplé.