Rajčata z konzervy scedíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli, česnek a kořenovou zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nasekáme. Kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme, 2 -3 nakrájíme na plátky a zbytek spaříme, oloupeme, zbavíme dužniny a nakrájíme na kostky. Sýry nastrouháme a goudu smícháme s 200 gramy eidamu. Zapékací misku nebo formu vymažeme. Lasagne připravíme podle návodu na obalu.
Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem osmažíme. Vmícháme pokrájená rajčata a kořenovou zeleniny a společně vše dusíme, než vznikne hustá omáčka. Tu podle chuti osolíme a opepříme.
Na másle osmahneme mouku a za stálého míchání do ní přiléváme mléko. Pak ji provaříme a podle chuti osolíme a opepříme a dokořeníme strouhaným muškátovým oříškem. Předehřejeme troubu na 190 °C.
Do formy vložíme 3 plátky lasagní, pokryjeme plátky šunky, sýrem a střídavě vrstvy zaléváme oběma omáčkami. Opět vložíme lasagně a postup opakujeme, dokud nevyčerpáme všechny suroviny. Formu vložíme do trouby a zapékáme 20 - 30 minut.
Nakonec lasagne obložíme plátky rajčat, posypeme je zbylými 20 gramy eidamu a zapékáme dalších 10 minut.
Hotové lasagne ihned podáváme.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena