3 stroužky | česnek | |
majoránka | ||
kmín | ||
0.5 lžičky | tymián | |
12 ks | rajče | |
bazalka | ||
anýz | ||
bobkový list | ||
pepř | ||
1 dl | olivový olej | |
12 ks | sardelka v soli | |
100 g | tuňák v konzervě | |
4 lžíce | bílá strouhanka | |
1 lžička | drcený fenykl | |
petrželová nať | ||
provensálské koření |
Omytá rajčata rozpůlíme a odstraníme z nich dužninu. Takto upravená rajčata odložíme na cedník a necháme z nich vykapat šťávu.
Solené sardelky máčíme ve vodě, aby se zbavily přebytečné soli. Několikrát vyměníme vodu a tím máčení urychlíme. Pak sardelky osušíme a rozmixujeme, nebo najemno rozkrájíme společně s tuňákem, strouhankou, česnekem, pepřem a jemnými bylinkami. Do vzniklé směsi přidáme dužninu z rajčat, kterou jsme z nich na začátku odstranili.
Touto směsí naplníme připravená rajčata, na povrchu je posypeme tymiánem a fenyklem a rozložíme je po plechu. Rajčata pokapeme olejem a asi 15 minut pečeme v troubě při teplotě 240 stupňů.
Rajčata podáváme teplá.
Foto: http://www.profimedia.cz/
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena