Krém z pudinku a jogurtu vhodný ke zdobení dortů, rolád i košíčků.
Hodnocení
4.1
/ 5 (30x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Máslo1/2 kostky
Cukr krupice2-3 lístky
Cukr moučka2-3 lžíce
Mléko plnotučné500 ml
Karamelový pudink v prášku1 balíček
Ochucený smetanový jogurt2 kelímky
Postup přípravy
Do mléka nasypeme cukr krupici a metličkami vmícháme pudinkový prášek. Za občasného míchání přivedeme do varu a 2 minuty provaříme. Pudink odstavíme do studené vodní lázně a za občasného míchání necháme vystydnout.
Máslo necháme při pokojové teplotě povolit, dáme do misky, zasypeme cukrem a vmícháme pudink.
Přidáme jogurty, krém vymícháme do hladka a uložíme na 2 hodiny do chladničky.
Pudinkovým krémem jsem naplnila kakaový korpus. Každé patro jsem potřela banánovo-jahodou marmeládou, přidala na tenké plátky nakrájené banány, ozdobila šlehačkou a posypala banánovým grankem.
Pudinkový krém můžeme použít libovolně, hodí se k plnění moučníků, dezertů i košíčků.