1 ks | vejce | |
250 g | máslo | |
1 l | mléko | |
250 g | cukr krupice | |
4 lžíce | cukr krupice | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
600 g | polohrubá mouka | |
2 ks | vanilkový pudink |
Nejdříve si uděláme drobenkové těsto. Rozdrolíme polohrubou mouku s cukrem krupicí, jedním vejcem a máslem. Těsto vypracujeme a necháme odpočinout. Plech vyložíme pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 180 °C
750 ml mléka svaříme se 4 lžícemi cukru a vanilkovém cukru. Ve zbývajícím mléce rozmícháme oba pudinky a vlijeme je do vroucího oslazeného mléka. Pudink vaříme asi 2 minuty.
Nyní postupujeme rychle. Polovinu těsta nasypeme na připravený plech. Na něj nalijeme rovnoměrně všechen pudink a posypeme zbylou polovinou těsta. Plech vložíme do vyhřáté trouby a teplotu zmírníme na 150 °C. Koláč pečeme, dokud drobenka nezrůžoví.
Tento koláč je lepší péci ve vyšším plechu nebo pekáčku,protože puding při pečení bublá a mohl by se vylít do trouby.
Autor:terka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena