Pstruhy (množství podle počtu strávníků) omyjeme pod tekoucí vodou. Řádně je osolíme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme směsí z koření a oleje. Můžeme si samozřejmě i namíchat vlastní směs koření a bylinek, ale s hotovým grilovacím kořením to máme jednodušší. Ovšem nezapomeňme, že obsahuje i sůl.
Pstruhy zabalíme do alobalu a necháme v ledničce uležet minimálně 1 hodinu, aby se chutě prolnuly.
Pstruhy v alobalu grilujeme venku nebo na grilu v troubě doma z každé strany 15 minut. Maso krásně odpadá od kostí a jen se rozplývá na jazyku. Pstruzi v alobalu na grilu jsou vynikající s různými dresinky, tatarkou nebo samotní. Můžeme přidat i grilovanou zeleninu, pečené brambory nebo oblíbený salátek.
Tip: Do alobalu či dovnitř ryby můžeme přidat kousek másla, aby byla ryba šťavnatější. Pokud s grilováním ryb nemáme moc zkušeností, rozhodně čas grilování nepřeháníme, aby ryba nebyla zbytečně vysušená. Osvědčené jsou i formy na gril, do kterých pstruhy umístíme, tak se nám ryba nebude rozpadat a příprava bude ještě snadnější.
Foto: Shutterstock.com
Recept na pstruha v alobalu se zeleninou krok za krokem
Vyzkoušejte jeden z nejjednodušších receptů na přípravu skvělé ryby z českých řek.
Autor:mysinecka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena