sůl | ||
1 svazek | petrželka | |
1 svazeček | máta | |
1 svazeček | šťovík | |
1 svazek | kerblík | |
1 svazeček | potočnice | |
1 šálek | bílé víno | |
1 šálek | bujón zeleninový | |
4 ks | pstruh kuchaný (á 250g) | |
1 svazeček | kopřiva | |
1 svazeček | jetel | |
1 svazeček | pampeliška | |
300 ml | ocet s květy černého bezu |
Byliny a bylinky pořádně omyjeme a smícháme. Polovinu vložíme do velkého hrnce na dušení ryb. Pstruhy omyjeme a lehce osušíme. Osolíme je z venku i zevnitř. Ryby položíme na bylinky a přeložíme je zbylými bylinkami. Vše přelijeme vínem, vývarem a octem. Hrnec zavřeme a případně jej utěsníme alobalem.
Obsah hrnce přivedeme za vysoké teploty k varu. Poté teplotu ztlumíme a vše vaříme dalších 15 - 20 minut.
Hotové pstruhy podáváme na předehřátém talíři s brambory a přepuštěným máslem.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena