směs | ||
---|---|---|
1 lžička | sůl | |
1 ks | vejce | |
50 g | strouhanka | |
0.5 svazku | pažitka | |
1 lžička | mletá sladká paprika | |
1 kg | míchané mleté maso | |
podle chuti | ||
1 špetka | majoránka | |
1 špetka | drcený kmín | |
1 špetka | mletý černý pepř | |
podle potřeby | ||
voda | ||
strouhanka | ||
náplň | ||
8 ks | vařená vejce |
Maso důkladně propracujeme s vodou, vejcem, kořením a solí, případně směs zahustíme trochou strouhanky. Uvařená vejce oloupeme a obalíme je masovou směsí, poté ještě obalíme ve strouhance, budou křupavější. Obalená vejce položíme do pekáčku a pečeme při 200 °C asi 30 minut. Hotová pštrosí vejce z mletého masa podáváme s vařenými brambory a nakládanými okurkami.
Zdroj: Eklasa.cz
Mleté maso v nejlepší podobě: Recept na skotská vejce krok za krokem
Skotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.
Recept na vepřový závitek s vejcem krok za krokem
Nevíte, co dobrého připravit rodině na nedělní oběd? Zkuste vepřové závitky podle našeho FOTONÁVODU. Příprava není vůbec náročná.
Autor:Klasa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena