Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Vyšší plech vymažeme máslem.
Nejdříve si raději připravíme náplň, aby nám pak připravené těsto nespadlo. Tvaroh utřeme s vejcem. Přidáme cukr, vanilku, vanilkový pudink a nakonec mléko podle potřeby. Vše důkladně rozmícháme. Měla by nám vzniknout hladká, ale ne příliš řídká hmota.
V míse utřeme cukr se žloutky a olejem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem. Do žloutkové pěny vmícháme kakaovou mouku a mléko. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh, který lehce vmícháme do základu těsta.
Připravené těsto nalijeme na vymazaný plech. Náplň dáme do igelitového sáčku. Na jedné straně mu ustřihneme růžek, aby vznikla díra asi 5mm a náplň ze sáčku vytlačujeme na neupečené těsto do mřížek.
Plech dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 - 20minut.
Upečenou buchtu Prošívaná deka necháme trochu vychladnout, nařežeme a můžeme podávat.