1 ks | mrkev | |
1 lžička | hladká mouka | |
4 plátky | anglická slanina | |
80 g | tvrdý sýr | |
4 plátky | hovězí kýta | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
vývar | ||
kečup | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
Plátky masa z hovězí kýty omyjeme, osušíme a tence rozklepeme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na hranolky. Sýr nakrájíme na čtyři kostky o váze asi 20 g. Naklepané plátky masa osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme kečupem. Poklademe slaninou, mrkví a sýrem, svineme do závitku a spojíme jehlami nebo párátky. Na rozpáleném oleji závitky ze všech stran zprudka opečeme, podlijeme vývarem, zakryjeme a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, zbavíme jehel a uchováme na teple. Šťávu necháme vysmahnout, potom výpek zaprášíme mouku, orestujeme a podlijeme vývarem. Omáčku krátce povaříme a vložíme do ní závitky. Přírodní hovězí závitky podáváme s dušenou rýží a zeleninovými saláty.
Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?
Nákup masa je pro některé výpravou do neznáma. A co teprve rozluštit, k čemu se hodí plec, kližka nebo roštěnec. Tady je jednoduchý klíč k hovězímu - jeho výběru a přípravě.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena