0.5 lžičky | sůl | |
4 ks | vejce | |
200 g | polohrubá mouka | |
5 cl | studená voda |
Vejce rozšleháme metličkoku s vodou. Přidáme sůl a za stálého mícháme přisypáváme mouku, než vznikne hladké těsto. Množství mouky není určující. Můžeme jí použít více nebo méně. Celý proces nezabere víc než 3 minuty. Noky lžičkou vhazujeme do vroucí a lehce osolené vody a vaříme, dokud noky nevyplavou na hladinu. Pak je povaříme 1 - 2 minuty a vytahujeme. Noky vaříme na etapy. Foto: Vojtěch Leman
Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem
Vyzkoušejte recept na domácí batátové noky s parmazánem se špenátem. Jsou skvělé!
Jak připravit domácí těstoviny? Zkuste skvělé tagliatelle krok za krokem
Dnes si připravíme domácí těstoviny, na které bude třeba jen pár surovin a trocha trpělivosti při tvarování. Odměnou bude pravá chuť domácích těstovin, které se nic nevyrovná!
Autor:maya
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena