Polévka, která se jí hlavně na zabijačkách. U nás je velmi oblíbená.
Hodnocení
3.3
/ 5 (101x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
4 stroužky
česnek
4 ks
brambory
1 l
masový vývar
2 ks
jelito
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
na ozdobu
čerstvé bylinky
Postup přípravy
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Jelita rozřízneme a vnitřek pokrájíme na menší kousky. Přilijeme k nim asi šálek vývaru a vidličkou rozmělníme na kaši.
Vývar přivedeme k varu, vložíme kostky brambor, česnek, vmícháme kaši z jelítek a podle chuti osolíme a okořeníme. Prdelačku vaříme 15 až 20 minut.
Prdelačku podáváme posypanou čerstvými bylinkami.