Zelí je výborným zdrojem vitamínů. Zelí chutná jako příloha i jako hotový pokrm.
Hodnocení
3.1
/ 5 (51x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
2 ks
cibule
3 lžičky
hladká mouka
100 g
anglická slanina
0.5 l
horká voda
0.5 kg
kysané zelí
150 g
pokrmový tuk
podle potřeby
sůl
cukr krupice
paprika sladká
mletý pepř
Postup přípravy
Cibuli očistíme a nadrobno spolu s anglickou slaninou nakrájíme.
Do větší pánve dáme tuk a po zahřátí vsypeme cibuli a anglickou slaninu. Vše osmahneme.
Přidáme kysané zelí, počkáme až zezlátne, přidáme hladkou mouku a po několika minutách i vodu. Přidáme cukr, podle chuti koření a rajskou šťávu.
Zelí se slaninou vaříme přibližně 20 minut, dokud se větší díl vody nevypaří.
Tento recept můžeme připravit i v troubě. Podáváme samostatně nebo s vařenými brambory.