500 g | neloupané mandle | |
130 ml | javorový sirup | |
2 lžičky | mletá skořice |
Na pánvi na sucho restujeme mandle zhruba 5 minut do křupava. Poté zalijeme javorovým sirupem, přidáme skořici a vše spolu promícháme.
Za stálého míchání necháme zredukovat javorový sirup, který by měl být nalepený na mandlích. Následně mandle přendáme na pečící papír a necháme úplně vychladnout. Během chladnutí ztuhne na mandlích javorový sirup a budou krásně křupavé.
Vychladlé mandle přendáme do mističek a můžeme je ihned konzumovat.
Domácí vánoční likéry a jedlé dárky – nezapomeňte na ně ani letos!
Domácí likéry si podle všeho získávají stále větší oblibu a dá se říct, že už jaksi patří k našim vánočním tradicím, stejně jako třeba pečení cukroví nebo výroba domácích vánočních dekorací. Po domácku vyrobené likéry s chutí a vůní Vánoc jsou navíc samy o sobě skvělým dárkem. Zkuste i vy letos potěšit své blízké lahvinkou tohoto lahodného sladkého moku vyrobeného s láskou!
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena