Tradiční pokrm slovenské kuchyně se těší velké oblibě. Bramborové halušky s brynzou a dozlatova opečenou slaninou jsou totiž naprosto vynikající. Recept z hlavy rodilého Slováka, který prostě musíte zkusit.
těsto | ||
---|---|---|
1 lžička | sůl | |
1.5 hrnku | polohrubá mouka | |
7 ks | brambory | |
zálivka | ||
200 g | zakysaná smetana | |
200 g | brynza | |
příloha | ||
300 g | anglická slanina |
TIP k přípravě halušek
Jak poznat správnou hustotu těsta na halušky? Zkuste kousek uvařit v horké vodě. Pokud se rozpadne, je těsto příliš řídké a musíte přidat mouku.
Foto: Shutterstock.com
Recept na halušky s brynzou krok za krokem
FOTORECEPT na domácí halušky s brynzou a špekem přímo od slovenského bači. Je to opravdová lahůdka, kterou vás naučíme!
Recept na halušky se zelím a slaninou krok za krokem
Největší oblibě se těší halušky na Slovensku. I u nás si je rádi připravíme s brynzou, ale také se zelím a slaninou. S námi si nyní můžete připravit druhou variantu krok za krokem.
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena