500 g | rajčata | |
2-3 ks | cibule | |
2-3 lžíce | sádlo | |
1 kg | bílá paprika | |
250 g | maďarská klobása | |
2 lžíce | maďarská mletá paprika | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý barevný pepř |
Velké cibule oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Papriky očistíme a nakrájíme na větší kousky, stejně tak rajčata. Na velké a hluboké pánvi nebo v hrnci rozehřejeme olej (ještě lépe sádlo) a cibuli necháme zesklovatět. Přisypeme papriky, osolíme a opepříme. Papriku s cibulí opékáme cca 10 - 15 minut za občasného promíchání. K opečené paprice vsypeme rajčata. Nezapomeneme přidat na kolečka nakrájené klobásky. Celou směs na lečo lehce promícháme, přikryjeme pokličkou a dalších 15 minut podusíme. Na závěr lečo dochutíme maďarskou mletou paprikou a necháme pár minut probublat (už bez pokličky). Pravě maďarské lečo podáváme s čerstvým chlebem. Lečo při přípravě mícháme jen zlehka, aby kousky zeleniny zůstaly celé, nikdy nešetříme na cibuli a mletou papriku přidáváme opravdu až na poslední chvíli, vařením ztrácí chuť. Vejce do pravého leča sice nepatří, ale pokud máte rádi českou klasiku v přípravě tohoto pokrmu, stačí do hotového leča rozklepnout 2 - 3 celá vejce, promíchat, prohřát a servírovat. Doporučujeme však vyzkoušet bezvaječnou variantu, je o mnoho lepší.
Recept na sterilovanou zeleninu krok za krokem
Úroda okurek a jiné zeleniny je v plném proudu, proto se dnes krok za krokem vrhneme na zavařování.
6 nejlepších receptů na sýr, maso i zeleninu v těstíčku
U těstíčka je nejdůležitější zachovat jeho správnou konzistenci, jen tak bude výsledkem rovnoměrně obalená, křehká a šťavnatá zvolená surovina. Těstíčko užijeme na ryby, kuřecí či vepřové maso, sýry, ale i nejrůznější druhy zeleniny. Chuť těstíčka lze zaměnit přidáním oblíbeného koření, bylinek, sýru, piva či vína. Vyzkoušejte námi vybrané a prověřené recepty.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena