1 ks | cibule | |
2 balení | majonéza | |
2-3 ks | okurka sterilovaná | |
1 lžíce | lák z okurek | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
Nejprve nakrájíme cibuli a okurky na velmi drobné kousky. Cibuli s okurkou vložíme do misky, osolíme a opepříme. Pepřem nešetříme, já dávám jednu polévkovou lžíci. Přidáme majonézu. Nejlepší majonéza podle mě je ve žlutooranžovém pytlíku Poličanka. Nakonec přidáme trochu nálevu z okurek. Opravdu jen malinko, čím více vody, tím řidší tatarka bude. Vše pečlivě smícháme. Vše je možné dát podle chuti, jak kdo má rád. Kdo má rád ostřejší chuť, může k domácí tatarce přimíchat drcené chilli a udělat si tzv. ďábelku. Pravou domácí tatarku podáváme s hranolky nebo krokety.
Bramborový salát na jedničku: Povyšte ho domácí majonézou!
Majonéza je velmi oblíbená pro své mnohostranné použití a své významné místo zaujímá hlavně v době nastávajících Vánoc a silvestrovských oslav. Jak na domácí majonézu, aby se opravdu podařila?
Studené omáčky k chuťovkám: Začněte základní majonézou a kombinujte
Zkuste si připravit některou ze studených omáček, které lze všestranně kombinovat. Začneme receptem na základní majonézu.
Autor:Misaela
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena