Nejlepší potahovací hmota na dorty, jakou jsem vyzkoušela. Je velmi rychlá, jednoduchá a skvěle se s ní pracuje.
Hodnocení
4.1
/ 5 (159x)
Doba přípravy
10 min
Chutnalo
11x
Ingredience
Podle potřeby
Voda
Mandlové aroma
Ostatní
Cukr moučka100 g
Sušené mléko100 g
Postup přípravy
Navážíme si nebo odměříme ve stejném množství sušené mléko a moučkový cukr.
Přidáme pár kapiček mandlového aroma a postupně po kapičkách vodu. Zároveň začneme těsto zpracovávat do hladké nelepivé hmoty. Pokud se nedaří těsto spojit, je možné přidat jeden bílek.
Pokud se nám zdá těsto moc řídké, můžeme znovu přidat sušené mléko a cukr. Zpracovanou hmotu obarvujeme potravinářskými barvami.
Tyhle hmoty by měli správně - pokud jsou určené i na modelování vytvrdnout :) aby postavička držela.. na dortu díky máslovému podkladu nikdy takto nevytvrdnou :)
mischka
Re: potah
Dobrý den, já dělám hmotu, kde je také stejné množství cukru a suš. mléka, ale navíc přidávám glukozový sirup, nebo nějaký obilný, který koupíte ve zdravé výživě. Dodá hmotě pružnost. Pokud se vám láme, je málo propracovaná nebo moc " suchá " . V případě nouze lze přidat tekutý med.
alexandra (tecka) ctvrtlikova
skvělá potahovací hmota
Díky za tento recept! Potahovací hmota je výborná, všem moc chutnala, olizovali se i ti, co na sladké moc nejsou. Navíc se s ní výborně pracuje. Foto příspěvek - petarda :-).
A pro ty, co jako já ocení v receptu konkrétnější dávkování, nebo ještě lépe úplně nejkonkrétnější - tedy počet kapek a tak ..... :-) .... na 100g cukru doporučuji minimálně 15 kapek (klidně i víc) aroma Dr.Oetker a 25 ml vody. Takto hmotu zpracuji krásně lžící a až v druhé fázi ňahňání zapojuji ruce.
Musím říct, že hmota chutnala rodině až tak, že už jsem dvakrát vyráběla jen tak na víkend "marcipánové kuličky" na zobání. A chystám se takovými výbornými kuličkami, hezky zabalenými v celofánových pytlíčkách s pěknou mašlí, obdarovávat i své přátele :-).
Takže ještě jednou díky, výborný recept !!
lbalounova
Výborný recept
Podle receptu jsem včera večer potáhla dort pro dcerku ke druhým narozeninám, a dopadl výborně!!! Jako podklad jsem použila domácí rybízovou marmeládu, a přes noc jsem dort nechala zabalený v mikrotenu v lednici, a krásně vydržel. Moc děkuji za recept!!!