Olej rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli a pod poklicí dusíme doměkka. Přidáme brambory, rajčata, víno, bobkový list a pepř. Promícháme, zakryjeme a vaříme, dokud brambory nezměknou. Na směs cibule a brambor rovnoměrně rozložíme kousky ryb - např. tresky nebo mečouna, přidat můžeme i krevety a slávky. Dochutíme solí a pepřem a vaříme zavřené asi 10 minut, dokud se slávky neotevřou. Nakonec posypeme čerstvým koriandrem a podáváme s toasty hojně potřenými česnekem.
Jak konzumovat mořské plody: Manuál, díky kterému se při stolování nezapotíte
Dovolená u moře - to je také ochutnávání místních specialit a lahůdek, třeba těch z mořských plodů. Bojíte se objednat si šneky, krevety či ústřice, protože nevíte, jak se správně konzumují? Seznamte se s naším manuálem a tentokrát si bez obav dopřejte, na co máte chuť.
Možná jste se před malou chvílí vrátili z nákupu a přinesli si s sebou domů některou z mořských ryb, které nabízí úseky obchodních domů s čerstvými rybami. Jak s rybou nadále zacházet?
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena