směs | ||
---|---|---|
3 ks | červená cibule (kolečka) | |
2 lžíce | olivový olej extra virgin | |
300 g | rané brambory | |
4 ks | nakrájená rajčata | |
4 ks | bobkový list | |
6 ks | filet z mořských ryb | |
150 g | čerstvé krevety | |
100 g | mušle (slávky) | |
podle chuti | ||
3 stroužky | česnek | |
2 hrnečky | bílé suché víno | |
2 špetky | drcený černý pepř | |
2 lžičky | pepř a sůl | |
2 stroužky | česnek | |
na ozdobu | ||
1 snítka | lístky koriandru | |
příloha | ||
1 balíček | vícezrnný toastový chléb |
Olej rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli a pod poklicí dusíme doměkka. Přidáme brambory, rajčata, víno, bobkový list a pepř. Promícháme, zakryjeme a vaříme, dokud brambory nezměknou. Na směs cibule a brambor rovnoměrně rozložíme kousky ryb - např. tresky nebo mečouna, přidat můžeme i krevety a slávky. Dochutíme solí a pepřem a vaříme zavřené asi 10 minut, dokud se slávky neotevřou. Nakonec posypeme čerstvým koriandrem a podáváme s toasty hojně potřenými česnekem.
Jak konzumovat mořské plody: Manuál, díky kterému se při stolování nezapotíte
Dovolená u moře - to je také ochutnávání místních specialit a lahůdek, třeba těch z mořských plodů. Bojíte se objednat si šneky, krevety či ústřice, protože nevíte, jak se správně konzumují? Seznamte se s naším manuálem a tentokrát si bez obav dopřejte, na co máte chuť.
Možná jste se před malou chvílí vrátili z nákupu a přinesli si s sebou domů některou z mořských ryb, které nabízí úseky obchodních domů s čerstvými rybami. Jak s rybou nadále zacházet?
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena