4 lžíce | máslo | |
100 g | šunka | |
120 ml | smetana | |
1 l | voda | |
2 lžíce | hladká mouka | |
100 g | tvrdý sýr | |
2 ks | pórek | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Šunku nakrájíme na proužky. Z mouky a dvou lžic másla připravíme světlou jíšku. V hrnci rozehřejeme zbývající dvě lžíce másla a osmahneme na něm pórek. Vmícháme jíšku a zalijeme vodou. Polévku promícháme, osolíme a opepříme a asi 15 minut vaříme. Pórkovou polévku odstavíme a do horké polévky vmícháme sýr, šunku a smetanu. Ihned podáváme.
Cibule a pórek v podzimním jídelníčku
Bez cibule by řada omáček neměla ten správný říz, bez šalotky či pórku by kdejaký salát přišel o svou typickou chuť. Pojďme si říct něco o zelenině z rodu liliovitých.
Autor:Moravanda
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena