Želatinu namočíme podle návodu na obalu. Jeden pomeranč rozpůlíme, zbavíme pecek a důkladně z něj vymačkáme veškerou šťávu. Limetku důkladně omyjeme. Kůru z ní nastrouháme a pak z ní taky vymačkáme šťávu.
Ořechy nasekáme a čokoládu nastrouháme. Obojí smícháme. Želatinu vymačkáme, necháme rozpustit podle návodu. Pak ji necháme trochu vychladnout.
Jogurt, med, limetkovou kůru a oba druhy šťávy smícháme. Pokud je pomeranč málo výrazný, můžeme přidat trochu pomerančové tresti. Do základu vmícháme vlažnou želatinu, důkladně promícháme a dáme asi na 20 minut do lednice ztuhnout.
Druhý pomeranč zatím oloupeme a nakrájíme nebo rozebereme na dílky.
Před vyndáním základu pěny si samostatně ušleháme bílky a smetanu a oboje lehce vmícháme do pomerančového základu.
Do pohárů nebo lépe do vyšších sklenic rozdělíme dílky pomeranče. Hezké dílky necháme na ozdobu. Pak sklenice střídavě plníme pomerančovou pěnou a sypáním z oříšků a čokolády. Poháry necháme vychladit a pěnu ztuhnout.
Nakonec pomerančovou pěnu zdobíme měsíčky pomeranče.