Rybí pomazánka z pár surovin. Chutná jako našlehaná pěna.
Hodnocení
3.6
/ 5 (8x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
Ostatní
Mletá sladká paprika1-2 lžičky
Bílý nízkotučný jogurt1 kelímek
Pomazánkové máslo bez příchuti0.8 kelímku
Uzené šproty (L)15 ks
Francouzská pálivá dijonská hořčice1 lžíce
Postup přípravy
Z uzených šprotů odkrojíme ocásky a hlavu.
Do misky dáme asi 3/4 kelímku pomazánkového másla, jogurt, uzené šproty a společně rozmačkáme a mícháme do hladké hmoty. Přidáme lžíci hořčice a mletou papriku. Znovu dobře promícháme.
Pomazánku z uzených šprotů podáváme na jakémkoliv pečivu.
Pro obměnu lze do pomazánky přidat i na kostičky nakrájenou cibuli, ubrat pomazánkového másla nebo přidat oblíbené koření. Je dobrá i na druhý den po odležení v lednici.