Pomazánka z uzenáče je lahodný a chutný pokrm, který se připravuje z uzeného masa, jako je například uzený sleď, nebo makrela. Pomazánka z uzenáče je skvělá volba na svačinu, večírek nebo jako součást sendviče. Je to jednoduchý a chutný způsob, jak využít uzeného masa a připravit lahodný a sýrový pokrm.
sůl | ||
0.3 ks | cibule | |
50 g | majonéza | |
hořčice | ||
citronová šťáva | ||
1 ks | uzený sleď nebo makrela | |
2 ks | vejce natvrdo | |
1 ks | okurky nakládané | |
bazalka nebo pažitka |
Uzenou rybu zbavíme kostí a maso umeleme s cibulí a okurkou. Jednotlivé ingredience spojíme majonézou. Přimícháme drobně pokrájená vejce, ochutíme hořčicí, citronovou šťávou a jemně usekanou bazalkou nebo pažitkou.
Před podáváním necháme pomazánku proležet. Podáváme s bílým pečivem, chlebem, nebo topinkami.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena