100 g | krémový sýr žervé | |
2 konzervy | tuňák ve vlastní šťávě | |
3 ks | vejce natvrdo | |
1 ks | červená cibule | |
2 lžíce | majonéza | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
čerstvě mletý černý pepř | ||
citronová šťáva | ||
na ozdobu | ||
olivy |
Tuňáka necháme na sítku okapat. Natvrdo uvařená vejce oloupeme, 2 kusy nastrouháme najemno a zbývající vejce nakrájíme na plátky, které použijeme na ozdobu. Červenou cibuli rozpůlíme, polovinu nakrájíme na tenká kolečka, která odložíme stranou a zbytek nasekáme na drobné kostičky.
V míse prošleháme kostku žervé s cibulkou, vmícháme tuňáka a nastrouhaná vejce, přidáme 1 až 2 lžíce majonézy, sůl a pepř a podle chuti citronovou šťávu. Pomazánku prošleháme a necháme v chladu odležet.
Tuňákovou pomazánku s vejci mažeme na půlky bagetek, obložíme vejci, půlkami oliv a posypeme nudličkami cibule. Podáváme s listovými saláty jako chuťovku či lehkou večeři.
Top recepty na vajíčkovou pomazánku s bleskovou přípravou
Vajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena