Recept na snadnou přípravu vepřové pečeně s chutí česneku. Mám ráda tento způsob pečení, protože maso je velmi chutné, uvnitř zůstává krásně šťavnaté a na povrchu má příjemně křupavou dobře vypečenou kůrčičku.
10 stroužků | česnek | |
100 ml | studená voda | |
1200 g | vepřové plecko | |
3 lžíce | domácí vepřové sádlo | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
celý kmín |
Pomalu pečené vepřové plecko servírujeme horké, obyčejně s dušeným sladko - kyselým zelím a domácí vařeným knedlíkem, ale výborně chutná i s pečenými jablky a bramborami pečenými na sádle. Velmi dobře chutná i na studeno s čerstvě upečeným domácím chlebem a nakládanými domácími sladko - kyselými pikantními okurkami, domácí čalamádou anebo různou čerstvou sezónní zeleninou.
Sádlo s vypečenou šťávou z pekáče slijeme do sklenic. Když vychladne a ztuhne, natíráme ho na domácí chléb a doplníme pokrájenou cibulí. Je to velmi chutné a vhodné ke svačině s horkým čajem.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Ač si to mnoho z nás nepřipouští, velmi často váháme, po jakém vepřovém masu sáhnout, když chceme připravit řízky, tlačenku nebo chceme maso umlít. Vepřové maso se dělí snad na nejvíce druhů. Proto občas býváme zmateni. Pokud se chcete zorientovat, určitě pokračujte ve čtení.
Autor:Libchen
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena