1 lžička | sůl | |
1 ks | kachna | |
1 lžíce | med | |
1 lžička | celý kmín | |
příloha | ||
---|---|---|
1 lžíce | olej | |
sůl | ||
ocet | ||
1 ks | cibule | |
cukr krupice | ||
mletý černý pepř | ||
1 hlávka | červené hlávkové zelí |
Budeme potřebovat 1 kachnu, 1 lžičku soli, celý kmín a 1 lžíci medu. Dále bude potřeba pekáček s víkem a náš čas, protože kachna vyžaduje dlouhé pečení. Aby kachna nebyla samá kost, měla by vážit alespoň 2 kilogramy, mysleme na to při koupi. Kachna je samozřejmě nejlepší z domácího chovu, ale koupíme-li mraženou, musíme ji vyndat z mrazáku 24 hodin před přípravou.
Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích
Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.
Svatomartinské MENU a nákupní seznam: Na co nezapomenout?
Listopad je tu a s ním i blížící se svátek sv. Martina, který by měl být ve znamení rodinných setkání a také poctivé a tradiční svatomartinské hostiny. Vypečená husička a další svatomartinské pochoutky jsou v tomto období každoročně sázkou na jistotu.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena