Potřebnou zeleninu do polévky očistíme. Do velkého hrnce vložíme omyté morkové hovězí kosti, zalijeme je studenou vodou asi do výšky 2/3 hrnce a pomalu přivedeme k varu. Do vody přidáme sůl - asi 2 ploché lžičky, vaříme asi 1,5 hodiny sotva znatelným varem jen s jemným čeřením hladiny vody a za stálého sbírání tvořící se pěny.
Když se morkové kosti vaří, připravíme si postupně játrové knedlíčky. Nejprve ostrým nožem naškrábeme kuřecí játra, blanky a cévní stopku odstraníme. Po 1,5 hodině přidáme k morkovým kostem do vody zelené natě a zeleninu, kterou jsme rozčtvrtili a pokrájeli na menší kusy. Přidáme všechno koření a jedno malé rajče a všechno vaříme spolu ještě další 1 hodinu.
Naškrábaná kuřecí játra dáme do mísy, osolíme a přidáme k nim strouhanku. Kdo chce, může přidat i jednu ve vodě namočenou a vymačkanou včerejší žemli. V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli pokrájenou na malé kostky, posekanou petrželovou nať, krátce orestujeme a necháme vychladnout.
K játrům přidáme 1 vejce a vychladlou cibulovo-petrželovou směs. Dále přidáme sůl a čerstvě mletý černý pepř. Všechno spolu promícháme a ještě zahustíme strouhankou na tvárné těsto. Hotovou směs na knedlíčky necháme asi 30 minut odpočívat, aby nabobtnala a chutě se dobře propojily navzájem.
Z připravené směsi vlhkýma rukama vytvarujeme knedlíčky velikosti asi ping-pongového míčku, větší netřeba dělat, protože vařením značně zvětší svůj objem. Z uvařené polévky vybereme zeleninu. Naposledy vybereme morkové kosti, aby morek nestihl vychladnout a nebyl by studený. Horký morek ihned vyklepeme z kostí na talíř a naneseme ho na čerstvě upečený chléb.
Ze scezeného vývaru odlijeme menší množství a přivedeme ho opět k varu, vložíme knedlíčky po jednom, mírným varem vaříme asi 8 - 10 minut přikryté pokličkou a necháme ještě chvilku odstát. Do talíře vložíme uvařené knedlíčky, zeleninu a zalijeme horkým vývarem z kostí.
Polévku z morkových hovězích kostí s játrovými knedlíčky posypeme posekanou petrželovou natí a ihned podáváme.