6 ks | brambory | |
1 ks | cibule | |
1 dl | bílé víno | |
0.3 l | zeleninový vývar | |
300 g | medvědí česnek | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
smetana | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
máslo |
Cibuli a brambory oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a brambory na menší kostičky. Na kousku másla zpěníme cibuli. Přidáme brambory, víno a lehce prohřejeme. Poté přilijeme zeleninový vývar a vaříme, než budou brambory měkké. Medvědí česnek nasekáme. Trochu česneku si dáme stranou na ozdobu a zbytek přidáme do polévky a chvíli povaříme. Vlijeme smetanu a vše rozmixujeme dohladka. Nakonec polévku z medvědího česneku osolíme, opepříme a přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Polévku z medvědího česneku podáváme ještě teplou a lehce posypanou nasekaným medvědím česnekem.
Bezchybná veganská pomazánka s medvědím česnekem a tofu krok za krokem
Vynikající pomazánka s bílým tofu, medvědím tofu a vlašskými ořechy krok za krokem.
Recept na pesto z medvědího česneku krok za krokem
Také se těšíte, až si z jarní procházky přinesete čerstvé listy medvědího česneku? Medvědí česnek je přírodním antibiotikem, antioxidantem a zdrojem vitaminu C. Dnes si z něj připravíme výborné pesto, které má při vaření pestré využití.
Autor:Hanka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena