3 stroužky | česnek | |
500 ml | bílý jogurt | |
5 ks | ředkvičky | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
rukola | ||
olivový olej |
Rukolu pokrájíme a nasypeme do jogurtu. Z česneku vyndáme klíček, zbytek nakrájíme a přidáme k rukole s jogurtem. Osolíme, opepříme a rozmixujeme. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, nandáme na dno talíře a zalijeme směsí z jogurtu. Polévku navrchu ozdobíme rukolou, ředkvičkou a pokapeme olivovým olejem.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Ředkvičky, levná a na pěstování nenáročná zelenina s jemně štiplavou chutí, která díky své nízkokalorické hodnotě nesmí chybět v jarním odlehčovacím jídelníčku.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena