1 lžíce | solamyl | |
1 ks | cibule | |
1 ks | mrkev | |
1 lžička | vegeta | |
0.5 ks | kedluben | |
1 špetka | Glutasol | |
2 lžíce | bílé víno | |
0.5 ks | paprika červená | |
2 lžíce | sójová omáčka | |
1 hrst | hrášek mražený | |
1 lžička | mletý zázvor | |
1 hrnek | sušené houby | |
2 l | vepřový vývar | |
1 hrst | mražená kukuřice | |
1 hrst | fazolky mražené | |
0.3 ks | větší hlávka zelí | |
podle chuti | ||
---|---|---|
chilli | ||
mletý pepř |
Sušené houby na chvíli namočíme do vody, aby změkly. V hrnku rozkvedláme 2 vejce a nalijeme je na pánev s rozehřátým olejem. Mícháme, dokud se vejce nesrazí a neztmavnou. Vejce vmícháme do polévky před koncem vaření. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, oškrábanou mrkev a kedlubnu na nudličky. Zelí rozkrájíme na kousky. Všechnu zeleninu nasypeme do hrnce, přidáme i zeleninu zmraženou a zalijeme vepřovým vývarem. Necháme vařit asi 20 minut, do změknutí zeleniny. Přilijeme sójovou omáčku s vínem. Přidáme zázvor, vegetu, špetku glutasolu a podle chuti chilli s pepřem. Polévku vaříme dalších 5 minut. Před koncem vaření nasypeme do polévky vejce a nalijeme do ní solamyl, rozkvedlaný v malém množství studené vody. Mícháme do zhoustnutí. Čínskou polévku s kedlubnou a vejci podáváme horkou. Měla by být hustá a mírně pálivá.
Maso na kedlubnách v 5 variacích: Neuvěříte, jak skvěle chutná!
Jak zařadit kedlubny do jídelníčku tak, aby chutnaly? Zkoušeli jste někdy tuto košťálovou zeleninu zkombinovat s masem? Budete překvapeni, jak takové kuřecí, vepřové a dokonce i rybí maso právě kedlubna doplní. Vybrali jsme pro vás 5 výborných receptů, které doporučujeme vyzkoušet ke všednímu, ale klidně i k nedělnímu obědu.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena