Kuřecí vývar vás zasytí a v chladném počasí zahřeje.
Hodnocení
4.8
/ 5 (29x)
Doba přípravy
160 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Zálivka
Voda nebo zeleninový vývar3 l
Ostatní
Drůbeží krky500 g
Libeček8 ks
Kořenová zelenina8 ks
Cibule 1 ks
Nové koření7 ks
Pepř celý7 ks
Bobkový list3 ks
Postup přípravy
Do studené vody dáme skelety a krky mrkev, celer, petržel, stonky libečku a petržele, cibuli i se slupkou, nové koření, kuličky pepře, bobkový list a sůl. Vaříme asi 3 hodiny.
Poté si vývar přecedíme, maso obereme a vložíme do vývaru. Zeleninu již dál nepoužíváme.
Nakrájíme novou kořenovou zeleninu na nudličky a necháme probublat, až je zelenina na skus.
Domácí nudle uvaříme zvlášť, propláchneme a vložíme do polévky. Dosolíme, přidáme nasekanou petrželku a podáváme.